Marea Britanie spune că Huawei nu a îmbunătățit destul securitatea echipamentelor telecom

02.10.2020
Marea Britanie spune că Huawei nu a îmbunătățit destul securitatea echipamentelor telecom

Marea Britanie a interzis deja utilizarea echipamentelor 5G și chiar 4G de la Huawei, companiile telecom fiind obligate în următorii câțiva ani să renunțe inclusiv la hardware-ul deja instalat. Motivația la momentul respectiv era legat de securitate, iar acum, un nou raport de la NCSC (National Cyber Security Centre), sugerează că producătorul chinez nu a făcut eforturi destul de mari pentru a corecta problemele raportate la momentul respectiv.

Huawei a rezolvat o parte dar nu toate problemele de securitate pentru echipamentele telecom

Conform noului raport, Huawei a corectat o vulnerabilitate depistată în 2019 înainte ca aceasta să fi putut fi folosită. Totuși, în cazul altor situații raportate, în ciuda faptului că Huawei a încercat să corecteze problemele, eforturile companiei nu au fost de ajuns. Raportul NCSC spune că aceste echipamente pot oferi doar „siguranță limitată că riscurile pe termen lung ar putea fi corectate”.

Compania chineză a și răspuns deja la acest raport cu o declarație, în ciuda faptului că nu poate vinde echipamente 5G în Marea Britanie. De altfel, acest raport ar putea afecta reputația companiei și afacerile sale din alte țări:

„Raportul constată că în timp ce procesul nostru de transformare software este în stadiu incipient, am făcut progres în îmbunătățirea capabilităților noastre de dezvoltare software.”

Conform Financial Times, se pare că și Germania ar putea interzice echipamentele Huawei pentru infrastructura 5G din țară. Anterior, Germania nu plănuia să limiteze accesul tehnologiilor companiei chineze, dar existau totuși avertismente din partea experților locali.

Chiar dacă Huawei și-ar rezolva problemele în următoarea perioadă, echipamentele sale ar putea fi blocate în continuare în multe dintre țările în care încă sunt în prezent folosite, din cauza unei decizii politice. SUA pune presiune pe aliații săi să blocheze afacerile cu Huawei la nivelul infrastructurii de conectivitate 5G. Ba chiar a amenințat anul trecut Germania că dacă va folosi echipamente Huawei, cooperarea dintre serviciile sale secrete și serviciile germane vor fi limitate.

sursa: BBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult