Mastercard anunță deschiderea rețelei sale la tranzacțiile în bitcoin și alte criptomonede

11.02.2021
Mastercard anunță deschiderea rețelei sale la tranzacțiile în bitcoin și alte criptomonede

După Tesla, Mastercard este următorul gigant care-și exprimă interesul pentru bitcoin și criptomonede la modul general, pe care intenționează să le introducă în rețeaua sa de tranzacționare.

Investitorii Bitcoin au avut parte de un ajutor nesperat la finalul lunii ianuarie, când Elon Musk și-a exprimat printr-o postare sugestivă făcută pe Twitter suportul pentru moneda virtuală. Aproape două săptămâni mai târziu am aflat și motivul, rapoartele trimise autorităților americane de gigantul Tesla confirmând o investiție majoră, de 1.5 miliarde dolari, în cumpărarea de monede Bitcoin. Vestea a venit ca un îndemn pentru investitorii în criptomonede, care au împins prețul Bitcoin în doar câteva zeci de minute către noi maxime istorice. Sfidând așteptările criticilor, prețul Bitcoin rămâne peste nivelul „cumpărat” de fondatorul Tesla, susținut de un flux constant de noi investitori.

Prin definiție, companie asociată cu sistemul bancar tradițional, Mastercard suflă și mai tare în „pânzele” Bitcoin sugerând în curând că vom putea face și tranzacții cu cardul în criptomonede, la agenții comerciali deja înrolați în rețeaua Mastercard.

bitcoin mastercard

Mastercard oferă deja carduri de criptomonede, dar acestea sunt realizate în parteneriat cu furnizori care convertesc o criptomonedă în monedă tradițională, care este apoi utilizată pentru tranzacționare. Integrarea unei criptomonede Mastercard în rețeaua sa înseamnă plată directă cu moneda respectivă, operațiune ce ar trebui să fie mai rapidă și mai ieftină.

„Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să începeți să utilizați criptomonede. Dar suntem aici pentru a permite clienților, comercianților și companiilor să mute valoarea digitală – tradițională sau criptografică – oricum doresc”, a declarat Raj Dhamodharan, șeful produselor de active digitale Mastercard.

Dhamodharan a declarat că Mastercard va accepta doar un set selectat de criptomonede, care îndeplinesc anumite standarde de confidențialitate, securitate, legalitate și eficiență. Asta înseamnă că majoritatea covârșitoare a altcoinelor nu vor fi acceptate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult