Microsoft anunţă că a investit 3 miliarde de dolari în operaţiunile cloud din Europa

03.10.2016
Microsoft anunţă că a investit 3 miliarde de dolari în operaţiunile cloud din Europa
Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a anunţat că gigantul software a investit 3 miliarde de dolari în operaţiunile cloud din Europa. El a dezvăluit şi faptul că platforma Microsoft Cloud urmează să fie disponibilă începând cu anul 2017 şi din centre de date aflate în Franţa. Astfel, clienţii europeni ai companiei  vor avea acces la servicii precum Microsoft Azure, Office 365 sau Dynamics 365 furnizate din centrele din Hexagon. 

Microsoft nu este singura companie care investeşte în centre de date în Europa. Google, Amazon, Apple şi Facebook fac acelaşi lucru, în încercarea de a depăşi problemele legislative pe care le presupune oferirea de servicii clienţilor din UE din centre de date aflate în afara blocului comunitar. 

 
Microsoft a lansat şi o nouă carte intitulată „Cloud-ul pentru binele global” („A Cloud for Global Good”). Aceasta include 78 de recomandări de politici publice împărţite în 15 categorii, menite să crească încrederea în tehnologiile de cloud şi să le facă mai responsabile şi inclusive. Temele din carte includ subiecte precum aptitudinile necesare, abordări ale securităţii şi confidenţialităţii  în epoca digitală, sustenabilitatea ecologică, siguranţa comunităţilor şi asigurarea viitorului generaţiilor de după noi. 
 
Satya Nadella şi Brad Smith, preşedintele Microsoft, se află într-un tur european în care vorbesc despre transformarea digitală. Vizita celor doi include opriri la Dublin, Paris, Berlin şi Londra, oraşe în care liderii Microsoft se vor întâlni cu clienţi, parteneri şi dezvoltatori europeni, precum şi cu lideri politici. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult