Microsoft anunță un nou record de utilizatori Windows 10

28.04.2021
Microsoft anunță un nou record de utilizatori Windows 10

Urmând atingerii pragului de 1 miliard utilizatori Windows 10 în cursul anului trecut, rata de adopție a celui mai popular OS Microsoft continuă să crească, chiar dacă nu în ritm la fel de alert.

Astfel, Windows 10 a câștigat în ultimul an încă 300 milioane de utilizatori, majoritatea fiind „recrutați” în urma achiziționării de noi sisteme PC și laptopuri.

La fel ca alți jucători din industrie, Microsoft a beneficiat din plin de creșterea abruptă a cererii de PC-uri noi, laptopuri, tablete și alte dispozitive necesare în activitatea de telemuncă, școala la distanță, sau pur și simplu statul acasă.

Potrivit ultimului buletin adresat investitorilor, Microsoft a încheiat trimestrul Q2-2021 cu câștiguri de 41.7 miliarde dolari, peste așteptări inițiale de 41.03 miliarde dolari. Venitul net a fost de 15.5 miliarde dolari, în creștere cu 44% față de anul anterior. Cât se poate de solide, performanțele financiare raportate se datorează în principal vânzărilor de servicii cloud prin platforma Microsoft Azure, respectiv abonamentele Office 365. Astfel, oferta de soluții cloud a generat venituri comerciale de 17.7 miliarde dolari, în creștere cu 33% față de anul anterior.

Între timp, veniturile obținute pe segmentul Productivity and Business Processes au fost de 13.6 miliarde dolari, reflectând o creștere anuală de 12%. Segmentul cuprinde produsele Office comerciale și servicii cloud (+14%), respectiv produse Office pentru consumatori (+5%). Nici platforma Linkedin nu o duce mai rău, veniturile realizate crescând cu 25%.

Veniturile pe segmentul Windows OEM și Windows Commercial  au crescut fiecare cu 10%. Mult mai bine au performat vânzările de conținut și servicii pentru platforma Xbox (+34%). Divizia Search and advertising a avut o creștere de 17%, iar vânzările de tablete Microsoft Surface au crescut cu 12%. În fine, segmentul de soluții Intelligent Cloud a avut o creștere de 23%, realizând venituri de 15.1 miliarde dolari.

„Peste un an după pandemie, curbele de adopție digitală nu încetinesc. Se accelerează și este doar începutul ”, a declarat Satya Nadella, director executiv Microsoft. „Construim cloud-ul pentru următorul deceniu, extindem piața noastră adresabilă și inovăm în fiecare strat al stivei tehnologice pentru a ne ajuta clienții să fie rezilienți și să se transforme.”Windows 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult