Netcity, reţeaua subterană de fibră optică din Bucureşti, are un nou proprietar după ce Consiliul Concurenţei a dat undă verde preluării

23.12.2016
Netcity, reţeaua subterană de fibră optică din Bucureşti, are un nou proprietar după ce Consiliul Concurenţei a dat undă verde preluării

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, de către Direct One S.A., furnizor de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicaţii.

Direct One va prelua pachetul integral de acţiuni ale operatorului deţinut de către UTI Netcity Investment BV şi UTI Grup SA, în urma unui acord semnat în luna septembrie 2016 de către cele două părţi.

Decizia autorităţii le permite părţilor să finalizeze în perioada următoare procesul de dobândire a controlului unic direct asupra Netcity Telecom de către Direct One.

Direct One este deţinută majoritar de către antreprenorii Teofil Mureşan şi Simion Mureşan. Compania operează o reţea aeriană naţională de fibră optică în lungime de peste 5.500 km şi care asigură exclusiv conexiuni între oraşe.

Reţeaua Netcity are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 km şi poate fi folosită de operatorii de telecomunicaţii care oferă servicii pe teritoriul Municipiului Bucureşti.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult