Nokia cumpără producătorul de ceasuri inteligente Withings cu 170 milioane de euro

26.04.2016
Nokia a anunţat că va cumpără producătorul francez de ceasuri inteligente şi alte dispozitive purtabile Withings pentru 170 milioane de euro. Compania din Hexagon va fi integrată în divizia Nokia Technologies, care a dezvoltat, printre altele, camera Ozo şi tableta N1. 
 
Citeşte şi: Ottm produce brăţări din lemn pentru ceasurile inteligente, iar pentru fiecare comandă plantează un copac
 
Acesta este un nou pas făcut de Nokia în încercarea de a recâştiga de teren pe segmentul de dispozitive electronice, după ce a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft în 2013. 
 
 
Compania finlandeză a anunţat în octombrie 2015 că doreşte să investească în pieţele de dispozitive purtabile şi internet of things. Withings activează în ambele domenii şi produce, pe lângă ceasuri inteligente cu funcţii de fitness, senzori şi camere de supraveghere pentru locuinţe. 
 
Achiziţia Withings ar trebui să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru ala cestui an, potrivit Nokia. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult