Noua Zeelandă ia în considerare o monedă digitală proprie

09.10.2021
Noua Zeelandă ia în considerare o monedă digitală proprie

Anunțul vine din partea Băncii Centrale din Noua Zeelandă, care ar dori să folosească noua monedă digitală națională ca și instrument de politică monetară.

Potrivit documentelor publicate pentru consultare publică, ”tendințele în ceea ce privește folosirea numerarului și inovațiile în domeniul banilor reprezintă o oportunitate de a lua în considerare extinderea ofertei băncii centrale cu un nou format disponibil la scară largă”. „Utilizarea în scădere, acceptarea și disponibilitatea numerarului în Noua Zeelandă și inovațiile emergente în banii privați, și anume monedele stabile, fac din acest moment unul oportun pentru a lua în considerare o monedă digitală a băncii centrale.”

Deși dezvoltarea noii monede digitale ar putea dura mult timp, și ar implica o abordare în mai multe etape, oficialii Băncii Centrale din Noua Zeelandă se arată în favoarea ideii. Noua monedă digitală ar urma să fie susținută folosind dolarul din Noua Zeelandă „ca unitate unică de cont”, având paritate 1-la-1 la schimburile cu numerar.

Și alte bănci centrale din întreaga lume, inclusiv Banca Centrală Europeană, explorează posibilitatea emiterii unei monede digitale. Însă provocările acestei tehnologii sunt numeroase și necesită o analiză a tentă a potențialelor pericole: „La fel ca și în cazul altor forme de bani digitali, o versiune digitală a monedei naționale trebuie să fie rezilientă la perturbații și alte riscuri de securitate cibernetică, să mențină confidențialitatea datelor și ar trebui să respecte toate reglementările relevante”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult