Noul şef al Uber îşi începe mandatul în timpul unui nou scandal pentru companie, care este investigată în Statele Unite

30.08.2017
Noul şef al Uber îşi începe mandatul în timpul unui nou scandal pentru companie, care este investigată în Statele Unite

Departamentul american al Justiţiei a iniţiat o investigaţie preliminară pentru a stabili dacă manageri ai companiei Uber Technologies au oferit mită unor oficiali din anumite ţări, afirmă surse citate de publicaţia The Wall Street Journal şi de agenţia Reuters.

Compania Uber Technologies Inc., cu sediul în San Francisco (statul California), are activităţi în peste 600 de oraşe din lume, oferind servicii de transport auto.

Potrivit unor surse judiciare americane citate de cotidianul The Wall Street Journal, există suspiciuni că manageri ai Uber au încălcat legislaţia anticorupţie din SUA oferind mită în anumite ţări pentru a primi contracte.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat existenţa unei „investigaţii preliminare”, relatează agenţia Reuters.

Nu este clar dacă autorităţile americane suspectează cazuri de corupţie într-o singură ţară sau în mai multe.

Conform Reuters, Uber a decis numirea lui Dara Khosrowshahi, director al companiei Expedia Inc, în funcţia de director general. Anunţul oficial nu a fost încă făcut.

Foto: Wikimedia
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video