O mare bancă de investiţii crede că Apple va vinde mai puţine smartphone-uri iPhone în 2017

18.01.2017
O mare bancă de investiţii crede că Apple va vinde mai puţine smartphone-uri iPhone în 2017

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, estimează, într-o notă trimisă clienţilor, că declinul vânzărilor de smartphone-uri iPhone va continua în 2017, cu o scădere de 3%. Astfel, în următoarele luni cererea pentru iPhone 7 va fi mai mică, deoarece utilizatorii doresc să vadă ce noutăţi va aduce modelul de anul acesta.

Mulţi fani ai Apple se aşteaptă ca gigantul american să lanseze în acest an un model complet nou, cu design diferit de seriile iPhone 6, 6s şi 7, cu ecran AMOLED şi funcţie de încărcare wireless. Totuşi, potrivit zvonurilor, acest lucru se va întâmpla abia în 2018.

 

Banca estimează că un număr foarte mare de utilizatori de iPhone, care nu au fost tentaţi de iPhone 7, aşteaptă să facă upgrade la următorul model.

 

 

Analistul Morgan Stanley crede că iPhone va reveni pe creştere, cu un avans de 20% al vânzărilor, în 2018.

 

Apple a raportat venituri în scădere în ultimele trei trimestre. Pentru perioada octombrie-decembrie 2016 rezultatele vor fi anunţate pe 31 ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult