Oamenii pe care şeful Apple îi sună atunci când are nevoie de un sfat

16.08.2016
Oamenii pe care şeful Apple îi sună atunci când are nevoie de un sfat
Să conduci un gigant precum Apple nu este o treabă uşoară. Programul de lucru este lung, iar deciziile tale pot afecta viaţa a sute de milioane de oameni. Pe lângă colegii de la serviciu, Tim Cook, directorul executiv al companiei, are câţiva oameni din afara organizaţiei pe care îi sună atunci când are nevoie de un sfat. 
 
Aceştia sunt investitorul miliardar Warren Buffett, fostul preşedinte american Bill Clinton şi directorul executiv al băncii de investiţii Goldman Sachs, Lloyd Blankfein. 

Atunci când trebuie să ia decizii legate de acţiunile companiei sau dividende, Cook vorbeşte cu Buffett, care a fost multă vreme cel mai bogat om din lume. Când şeful Apple a fost chemat pentru a depune mărturie în faţa Congresului SUA referitor la practicile companiei privind taxele, Cook s-a sfătuit cu Blankfein, care a trecut printr-o experienţă similară.

Şeful Apple vorbeşte cu Clinton despre decizii cu implicaţii politice.

Cook nu este singurul „mogul” din tehnologie care a apelat la înţelepciunea „Oracolului din Omaha”, cum este numit Warren Buffett. Bill Gates, cofondatorul Microsoft, este prieten de 25 de ani cu investitorul, iar de-a lungul timpului acesta i-a fost mentor celui care acum este cel mai bogat om din lume. 

 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult