Oracle, pe lista companiilor interesate de preluarea TikTok

18.08.2020
Oracle, pe lista companiilor interesate de preluarea TikTok

Cu o valoare de piață estimată la 166 miliarde dolari, din care 43 miliarde imediat disponibili pentru investiții, Oracle ar putea prelua o cotă semnificativă din platforma de socializare TikTok.

Potrivit informațiilor apărute în publicația Financial Times, Oracle poartă deja discuții cu proprietarul ByteDance. Negocierile purtate lucrând cu investitori care dețin deja cote din acțiunile companiei, precum General Atlantic și Sequoia Capital, vizează doar preluarea operațiunilor TikTok desfășurate în Statele Unite, Canada, Australia și noua Zeelandă. Astfel, Oracle ar putea avea mai mult succes în obținerea unui acord decât Microsoft, cel din urmă fiind interesat și de preluarea business-ului TikTok din țări unde proprietarul ByteDance nu ar dori să vândă, precum India.

De ce ar dori Oracle să preia platforma TikTok?

Cât despre motivele pentru care Oracle ar dori să cumpere TikTok, este oarecum dificil de înțeles cum o aplicație video folosită de adolescenți din întreaga lume s-ar potrivi cu natura B2B (business-to-business) a Oracle. Însă fondatorul Larry Ellison este un cunoscut susținător al președintelui Donald Trump, susținerea celui din urmă putând cântări greu la masa negocierilor.

Și Twitter s-ar putea număra printre investitorii TikTok, însă rolul în preluarea operațiunilor ByteDance este limitat de capacitatea financiară redusă a companiei.

Astfel, Microsoft și Oracle rămân singurii cumpărători credibili pentru platforma de socializare suspectată de legături cu statul chinez și considerată o amenințare pentru securitatea națională a SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video