Orange prezintă Business Internet Security, un nou serviciu prin care oferă soluţii personalizate de securitate pentru companii

Orange prezintă Business Internet Security, un nou serviciu prin care oferă soluţii personalizate de securitate pentru companii

Business Internet Security este un serviciu prin care companiile din România îşi pot securiza conexiunile la Internet şi îşi pot proteja datele de atacuri şi intruziuni externe. Serviciul oferă administratorilor de reţea control asupra utilizării conexiunii Internet şi permite limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor către anumite tipuri de conţinut, site-uri sau aplicaţii.

Serviciul implementat de Orange în parteneriat cu Ampec foloseşte noua generaţie de firewall Fortinet, asigurând detecţia în timp real şi prevenirea încercărilor de intruziune. Sistemul scanează şi blochează automat viruşii, detectează şi blochează mailurile spam, protejând calculatoarele şi serverele din reţea, cât şi dispozitivele mobile ce utilizează Internetul.

  „Platforma a fost construită de la zero în România, pentru că am dorit să fie perfect adaptată realităţilor locale. Astfel putem oferi rezolvări imediate la o mare parte din riscurile la care se expun societăţile, indiferent de nivelul de expertiză în securitate pe care acestea îl au. În mediul virtual ameninţările sunt complexe, de aceea am dezvoltat soluţia noastră de securitate alături de lideri tehnologici în domeniu şi am încheiat parteneriate locale cu numeroşi consultanţi externi care pot oferi suport în cazul unor cerinţe speciale. Business Internet Security a fost testat de specialişti independenţi în cadrul DefCamp 2015, cea mai mare conferinţă de hacking şi securitate informaţională din Europa Centrală şi de Est.”, spune Mihnea Dumitru, Convergent Marketing Manager Business To Business Orange România.

Serviciul Business Internet Security nu necesită instalarea unor echipamente dedicate la sediul companiei. În schimb, traficul este monitorizat şi scanat în cloud-ul Orange şi ajunge în reţeaua clientului deja filtrat.

Business Internet Security se adresează în special companiilor cu 50-250 de angajaţi care utilizează serviciul de date Orange. Serviciul este disponibil în trei pachete – Professional, Standard şi Basic – ce pot fi personalizate cu opţiuni adaptate la dimensiunea companiei, nivelul de protecţie dorit sau modul în care sunt utilizate conexiunile la Internet. Acestea includ echipamente instalate la sediile clientului, integrarea cu sistemele IT ale acestuia, precum şi servicii de audit de securitate în profunzime sau audit de politici de securitate.

Serviciul oferă o interfaţă uşor de utilizat, unde administratorii de reţea pot vizualiza în timp real activitatea mecanismelor de securitate şi pot ajusta setările. Platforma include un set complex de rapoarte de activitate care pot ajuta specialiştii companiei să optimizeze politicile de securitate a datelor. În cazul în care compania nu are proprii experţi în securitate, aceasta poate alege opţiunea prin care consultanţa şi administrarea serviciului sunt asigurate în întregime de specialiştii Centrului de Securitate Cibernetică Orange.

Structura locală a fost lansată la începutul lunii martie 2016 şi are rolul de monitorizare permanentă a riscurilor şi ameninţărilor din mediul virtual la nivel internaţional şi local şi de dezvoltare şi implementare proactivă de noi măsuri de protecţie adaptate la specificul afacerilor din România.

Citeste si despre cele 7 tendinţe din domeniul securităţii informatice în 2016

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult