Partenerii Apple încep deja producția iPhone 14, confirmând astfel finalizarea designului final

22.02.2022
Partenerii Apple încep deja producția iPhone 14, confirmând astfel finalizarea designului final

Comparat producției de serie care va începe în cursul acestei veri, actuala etapă are drept scop validarea designului iPhone 14, Apple și partenerii selectați pentru fabricarea noului iPhone aplicând ultimele retușuri, în vederea maximizării volumului de producție.

Deși la momentul lansării, iPhone 14 va părea pentru fanii Apple un produs absolut nou, în realitate, proiectarea noului flagship Apple a început chiar înainte ca modelul actual să intre sub lumina reflectoarelor și s-a încheiat cu luni bune înainte ca aceiași fani să se gândească în mod serios la viitorul upgrade. Spre deosebire de alți jucători din piața smaprthone, Apple nu poate să dezvolte și să lanseze pur și simplu un nou vârf de gamă smartphone, sperând că totul va decurge conform planului iar produsul finit va atinge cifrele de vânzări anticipate. Pur și simplu, sunt prea mulți bani la mijloc, o „stângăcie” de genul celeia care a dus la scandalul retragerii Galaxy Note 7 atrăgând consecințe dintre cele mai grave pentru imaginea de brand și viitorul bilanț adresat investitorilor Apple, în mod special. Judecând după exemplul recent dat de Meta, care prin simpla confirmare a scăderii utilizatorilor Facebook a declanșat o scădere catastrofală a cotației acțiunilor pentru compania-mamă, nu este prea dificil de anticipat că o lansare iPhone 14 ratată, urmată de un scandal mediatic, ar putea scufunda în egală măsură și acțiunile Apple.

Intre timp, ce putem afla din informațiile obținute pe surse este că Apple a reorganizat producția iPhone 14, alocând modelul Pro unui partener OEM neprecizat, în timp ce fostul fabricant preferat, Luxshare, va asigura doar producția versiunii de bază iPhone 14. Schimbarea este cu atât mai interesant de urmărit din moment ce Luxshare Precision Industry Co, un fabricant OEM din China, oferea cele mai bune prețuri  pentru fabricarea actualului model iPhone 13 Pro. Pute, doar presupune că decizia a fost luată din considerente de reducere a expunerii Apple la efectele crizei globale de semiconductoare, însă la fel de bine ar putea fi vorba și de criterii politice, perspectiva degradării suplimentare a relațiilor economice dintre SUA și China antrenând deja un veritabil exod al companiilor care în trecut au fost atrase de perspectiva accesului la forță de muncă ieftină.

Deși, anul trecut a primit primele comenzi de asamblare iPhone 13 Pro, fabricantul Luxshare a reușit să atragă doar 3% din totalul comenzilor, în 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult