PayPal va permite utilizatorilor să cumpere, vândă și să dețină criptomonede

13.11.2020
PayPal va permite utilizatorilor să cumpere, vândă și să dețină criptomonede
foto: pexels.com

Inițial, doar în Statele Unite, PayPal adaugă conturilor de utilizator suport pentru folosirea de criptomonede.

Trecuți mai întâi printr-un proces de validare a identității, utilizatorii eligibili vor putea să cumpere, vândă și să dețină monede Bitcoin, Litecoin, Ethereum și Bitcoin Cash, încărcate în contul de PayPal.

Începând de anul viitor, PayPal va permite și folosirea acestora ca mijloc de plată pentru a achiziționarea de bunuri, folosind propriul serviciul de plăți Venmo. Sistemul va funcționa cu orice comerciant în mod transparent, PayPal asigurând conversia automată a monedei selectate într-o valută recunoscută.

PayPal Bitcoin

Deși nu oferă un plan detaliat pentru introducerea tranzacțiilor în criptomonede și pentru utilizatori din alte regiuni ale lumii, reprezentanții companiei afirmă totuși că noua modalitate de plată va sosi în ”piețe internațiionale selectate, în prima jumătate a anului 2021”. Cert este că o astfel de extindere ar trebui să includă și serviciul de mobile payment Venmo, disponibil momentan doar pentru tranzacții între cetățeni americani.

Așteptată de mult timp, vestea adoptării criptomonedelor ca mijloc de plată în tranzacțiile PayPal vine într-un moment de creștere fulminantă a prețului Bitcoin și interes relativ crescut arătat în cercurile media. Rămâne însă de văzut dacă optimismul piețelor va fi de durată, Bitcoin și prin extensie, majoritatea criptomonedelor, fiind recunoscute pentru episoade de fluctuații haotice ale cotațiilor, care descurajează și alungă investitorii mici și mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult