Pornhub se oferă să cumpere Vine, platforma pe care Twitter a anunţat că o închide: „Şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor”

Autor: Adrian Popa 28.10.2016
Pornhub se oferă să cumpere Vine, platforma pe care Twitter a anunţat că o închide: „Şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor”

La scurt timp după ce Twitter a anunţat că va închide Vine, serviciul care permite realizarea de clipuri video de şase secunde, în scenă a apărut PornHub, unul dintre cele mai mari site-uri de clipuri pentru adulţi din lume.

 

Corey Price, vicepreşedinte al PornHub, i-a trimis un mesaj directorului executiv al Twitter, Jack Dorsey, în care şi-a manifestat intenţia de a prelua Vine. „Clipurile porno de şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru ca majoritatea oamenilor să se simtă bine”, a scris Price. Mai mult, el a spus că PornHub doreşte să ducă Vine la „gloria sa NSFW”. 

Deşi scrisoarea trimisă lui Dorsey este reală, este posibil ca PornHub să nu aibă o intenţie clară de a cumpăra Vine, ci doar să speculeze agitaţia creată pe internet de anunţul făcut de Twitter.

 

 

Anunţul privind închiderea platformei video face parte dintr-un plan de restructurare anunţat recent de Twitter. Reţeaua de microblogging va concedia 9% dintre angajaţi în perioada următoare. Numărul total de utilizatori activi ai Twitter a fost de 317 milioane în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în creştere cu doar 1,7% faţă de T2. Acţiunile companiei au scăzut cu 45% în ultimele 12 luni. 

 

Twitter a cumpărat Vine în 2012, iar platforma a fost lansată în 2013. Însă, pe piaţa video competiţia este acerbă, iar multe dintre persoanele devenite celebre pe Vine au migrat spre alte platforme.