Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand

06.05.2021
Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand
Foto: Shutterstock

Dogecoin este o criptomonedă aflată pe val, care a fost inventată în 2013 de doi programatori, Billy Markus și Jackson Palmer.

Moneda virtuală a crescut accelerat în ultimul an, dar Markus, acum în vârstă de 38 de ani, nu a devenit mult mai bogat, așa cum s-a întâmplat cu alți oameni care dețin DOGE. Asta deoarece el mai deține doar puține criptomonede Dogecoin, primite de la fani.

Foto: CoinDesk

Bărbatul lucrează acum ca programator la o companie din domeniul educației. El a vândut monedele virtuale în 2015, iar de bani și-a cumpărat o mașină Honda Civic la mâna a doua. Markus a explicat că a luat decizia să iasă din proiect din cauza hărțuirii la care a fost supus pe internet. Mai mult, la momentul respectiv el rămăsese fără un loc de muncă.

Proiectul Dogecoin a fost creat în 2013 de către Markus și Palmer ca „o glumă”. Logo-ul său este celebrul meme Doge, în care apare un câine Shiba Inu. Criptomoneda a început să crească mai ales după ce miliardarul Elon Musk a publicat mai multe mesaje pe Twitter referitoare la aceasta.

Dogecoin are o capitalizare, la momentul redactării articolului, de 78,2 miliarde de dolari. Prin comparație, compania auto Honda valorează 51,1 miliarde de dolari.

Povestea lui Markus ne aduce aminte și de alți ghinioniști din domeniul criptomonedelor. James Howells a aruncat accidental, în 2013, hard-diskul pe care avea Bitcoin care acum valorează peste 200 de milioane de lire sterline. Mai mult, Laszlo Hanyecz a plătit, în 2010, 10.000 de Bitcoin pe două pizza.

Alții au devenit extrem de bogați de pe urma monedelor virtuale. Recent, creatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a devenit miliardar.

Sursa: Reddit/r/dogecoin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult