Procurorii sud-coreeni cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, liderul grupului Samsung

07.08.2017
Procurorii sud-coreeni cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, liderul grupului Samsung

Procurorii din Coreea de Sud au cerut, luni, o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, vicepreşedintele Samsung Electronics, implicat într-un amplu scandal de corupţie care a dus la demiterea preşedintelui sud-coreean în martie 2017, informează site-ul postului France 24.

 

Lee şi alţi patru oficiali ai companiei Samsung sunt acuzaţi că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a preşedintelui Coreei de Sud în schimbul unor favoruri şi a sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

 

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee, care este acuzat şi de spălare de bani şi ascundere de active în străinătate, zece ani pentru trei alţi trei inculpaţi şi şapte ani pentru ultimul acuzat.

 

Pe de altă parte, Lee a susţinut săptămâna trecută că nu a avut niciun rol în luarea deciziilor în cadrul grupului Samsung şi „în mare parte a ascultat de ceilalţi directori”.

Avocaţii săi au declarat că acuzaţiile sunt nefondate, iar inculpaţii nu au cerut niciodată ceva în schimbul banilor donaţi.

Verdictul ar urma să fie anunţat în cursul acestei luni.

 

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, este liderul de facto al Samsung. El a preluat conducerea grupului după ce tatăl său a fost forţat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult