Profitul holdingului Alphabet, care deţine Google, a crescut cu 27% în T3

Profitul holdingului Alphabet, care deţine Google, a crescut cu 27% în T3

Profitul Alphabet, părintele Google, a crescut cu 27% în trimestrul al treilea, extinzând şirul ce câştiguri în condiţiile în care utilizatorii petrec mai mult timp pe telefoane, iar advertiserii cheltuie tot mai mulţi bani pentru a face reclamă.

 

Alphabet, a doua companie la nivel global după valoarea de piaţă, după Apple, a continuat să crească în cea mai mare parte datorită dispozitivelor mobile. Investitorii se temeau că ascensiunea dispozitivelor mobile vor afecta Google. În schimb, smartphone-urile au dat un impuls puternic gigantului hi-tech, scrie WSJ.

Click-urile pe reclamele din Google au crescut cu 33% trimestrul acesta faţă de anul trecut, cea mai rapidă rată din ultimii patru ani. Aceasta este alimentată de poziţia Google pe piaţa smartphone-urilor în jurul lumii, şi de controlul pe care gigantul american îl are asupra unor produse care au un rol central în viaţa multor utilizatori, de la e-mail, până la GPS şi YouTube.

 

 

Google controlează 95% din piaţa de căutare pe mobil, comparativ cu 78% pe PC-uri, potrivit Merkle, pentru că este motorul de căutare atât de dispozitivele iPhone, cât şi pe cele cu Android.

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult