Qualcomm achiziţionează rivalul NXP Semiconductors pentru 47 miliarde dolari

28.10.2016
Qualcomm achiziţionează rivalul NXP Semiconductors pentru 47 miliarde dolari

Dacă se concretizează, tranzacţia anunţată de Qualcomm va fi cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un producător de semiconductoare.

Mai puţin cunoscut publicului larg, NXP Semiconductors este însă un important producător de microprocesoare cu aplicaţii în domeniul auto, dispozitive din categoria Internet-of Things (IoT), sisteme multimedia pentru divertisment, panouri publicitare şi echipamente de securitate.

Scopul de tranzacţiei este consolidarea eforturilor şi a resurselor celor două companii, Qualcomm şi NXP Semiconductors având deja poziţii dominante în propriile nişe de piaţă. Folosirea în mod combinat a resurselor tehnologice şi canalele de vânzări ar putea însemna un câştig important atât pentru Qualcomm, cât şi pentru utilizatorii care vor beneficia de produse mai versatile.

Aflat la stadiu de negociere şi aprobare din partea autorităţilor competente, tranzacţia ar putea fi anunţată oficial la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult