Românii au făcut tranzacţii de 275 de milioane de euro prin Revolut

12.10.2018
Românii au făcut tranzacţii de 275 de milioane de euro prin Revolut

Se pare că românii sunt deschişi la alternativele pentru băncile obişnuite, întrucât Revolut a anunţat câteva noi recorduri pentru ţara noastră. Se pare că serviciul fintech este foarte popular aici, chiar dacă s-a lansat cu doar câteva luni în urmă. Revolut anunţă astfel suport extins pentru utilizatorii din România, printre care se numără şi disponibilitatea serviciului în limba română.

Revolut se laudă cu 75.000 de utilizatori din România, aceştia înregistrând un volum total de tranzacţii de 275 milioane de euro în total. Serviciul este disponibil în mai multe ţări, însă România este deja pe locul al şaptelea în topul mondial atunci când comparăm exclusiv numărul de utilizatori, depăşind ţări mai dezvoltate precum Portugalia, Germania şi Grecia. De asemenea, România este pe locul al treilea la adopţia serviciului premium Revolut Metal din Europa, care implică o taxă lunară pentru un card metalic şi beneficii în plus. Deasupra României se regăsesc doar Marea Britanie şi Franţa.

O altă statistică interesantă este faptul că românii au creat peste 15.000 de „puşculiţe virtuale”, un soi de conturi de economii în care este virat automat „măruntul”, adică orice rămâne după virgulă după fiecare tranzacţie (sau tot ce rămâne după o tranzacţiile în anumite limite). Folosind funcţia Vaults, românii au economisit peste 3 milioane de lei.

Aplicaţia din AppStore şi Google Play a fost actualizată pentru a oferi servicii complete în limba română, pentru cei care nu vor să mai folosească interfaţa în limba engleză. De asemenea, cei care îşi fac conturi Revolut între 12 şi 15 octombrie, vor putea primi primul card fizic complet gratuit, fără taxa obişnuită de 27 de lei.

Dacă vă întrebaţi însă ce este Revolut, aflaţi că este o companie fintech (care foloseşte tehnologia în scopuri financiare), similară cu o bancă. Aceasta poate să emită carduri de debit Visa şi MasterCard (acesta din urmă doar pentru abonaţii Premium şi Metal), care pot fi folosite atât în ţară, cât şi în străinătate. Cardurile Revolut sunt avantajoase în special pentru cei care fac multe plăţi în valută, serviciul actualizând cursul bancar în timp real, asigurând astfel un curs cât mai bun pentru fiecare tranzacţie în parte.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult