Românii sunt printre europenii care stau cel mai puţin cu ochii în ecranele dispozitivelor electronice, după program

10.05.2018
Românii sunt printre europenii care stau cel mai puţin cu ochii în ecranele dispozitivelor electronice, după program

Românii se află pe locul trei, după italieni şi austrieci, într-un clasament format din 15 state, în care populaţia petrece cel mai puţin timp în faţa ecranelor după terminarea orelor de program, arată un studiu al Eurostat.

 

Europenii cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani petrec după serviciu între două şi trei ore pe zi în faţa unui ecran, potrivit Mediafax.

 

Un sondaj realizat în 15 ţări membre ale Uniunii Europene, între 2008 şi 2015, arată că timpul pe care adulţii îl petrec în afara serviciului şi implică activităţi legate de utilizarea ecranelor (cum ar fi timpul petrecut în faţa televizorului sau a altor mijloace de informare în masă, jocuri pe calculator sau alte activităţi bazate pe ecrane), variază între trei ore în Grecia până la două ore în Italia.

 

Foto: Daniel Cañibano/Unsplash

 

Cele mai mici ponderi ale timpului petrecut în faţa ecranelor după terminarea orelor de program s-au înregistrat în Italia, unde localnicii petrec sub 2 ore în faţa gadgeturilor. Italienii sunt urmaţi de austrieci, care petrec puţin peste 2 ore, şi de români, care petrec sub 2 ore şi 30 de minute în faţa ecranelor.

 

La polul opus se clasează Grecia unde cei mai mulţi dintre respondeţi petrec peste 3 ore în faţa ecranelor, urmată de Belgia şi Finlanda.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult