Samsung a depăşit Apple şi a devenit liderul pieţei de smartphone-uri din SUA

05.05.2016
Samsung a depăşit Apple şi a devenit liderul pieţei de smartphone-uri din SUA
Potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint Research, Samsung a fost, în luna martie, liderul pieţei de smartphone-uri din SUA. Ultima dată când Samsung a depăşit rivala americană pe a doua cea mai mare piaţă de telefoane inteligente din lume a fost acum 11 luni. 
 
Conform datelor Counterpoint Research, Samsung a înregistrat în luna martie o cotă de piaţă de 28,8% în SUA, iar Apple s-a situat pe poziţia secundă, cu 23%. Analiştii spun că succesul Samsung are la bază popularitatea mare de care se bucură seria Galaxy S7 şi faptul că iPhone SE nu s-a vândut atât de bine pe cât se aştepta Apple. 
 
Citeşte şi: UnaPhone Zenith este un smartphone securizat care nu permite instalarea de aplicaţii
 
 
Pe locul trei s-a situat LG cu o cotă de piaţă de 17,1%, deşi în luna martie LG G5 nu a fost disponibil în magazinele din Statele Unite. 
 
În ceea ce priveşte companiile din China, acestea nu se descurcă foarte bine în SUA. ZTE a înregistrat în martie o cotă de piaţă de 6,6%, Alcatel – 4,5%, iar Huawei – 1%. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video