Samsung, acuzat la un tribunal din Elveția de încălcarea unor brevete. Nu mai poate vinde telefoane în Rusia

22.10.2021
Samsung, acuzat la un tribunal din Elveția de încălcarea unor brevete. Nu mai poate vinde telefoane în Rusia

Urmând deciziei luate de un tribunal elvețian, Samsung a primit interdicție la a mai importa și comercializa nu mai puțin de 61 modele smartphone, inclusiv telefoane pliabile de ultimă generație. Restricția este valabilă doar pe teritoriul Rusiei.

Potrivit acuzațiile aduse de compania elvețiană SQWIN SA, sistemul de plăți Samsung Pay livrat de producătorul sud-coreean pe numeroase modele smartphone de generație recentă are la bază tehnologii brevetate de SQWIN în urmă cu aproape opt ani. Și cum brevetul este valabil pe teritoriul Rusiei, Samsung ar putea fi nevoit să retragă suportul Samsung Pay pentru dispozitivele activate și folosite pe teritoriul acestei țări. Deocamdată, măsura impusă pe cale judecătorească este blocarea de la vânzare a tuturor dispozitivelor care includ această tehnologie.

Potrivit datelor statistice, Samsung Pay este al treilea cel mai popular serviciu de plăți din Rusia (30% cotă de piață), Google Pay și Apple Pay conducând la mică distanță (32% și 30%). Interesant este că ordinul judecătoresc i-ar putea viza și pe celelalte două companii. Deocamdată, doar Samsung Pay este o țintă directă, interdicția în favoarea SQWIN SA fiind încuviințată și de Curtea de Arbitraj de la Moscova.

Al doilea cel mai mare vânzător de telefoane din Rusia, Samsung a făcut deja apel la decizia care încă nu este pusă în aplicare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult