Samsung alocă 300 milioane dolari pentru dezvoltarea de automobile autonome

20.09.2017
Samsung alocă 300 milioane dolari pentru dezvoltarea de automobile autonome

Samsung Electronics a înfiinţat Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive, în valoare de 300 milioane dolari, alocat exclusiv pieţei auto, dedicat tehnologiilor maşinilor autonome care includ şi senzori smart, sisteme Machine Vision, inteligenţă artificială şi altele.

 

Compania Harman, care a fost achiziţionată de către Samsung în acest an, a înfiinţat o nouă unitate strategică de business pentru sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi. Noua unitate, ce va fi integrată în divizia Connected Car de la Harman, va lucra cu Centrul de Inovare şi Strategie Samsung pentru a dezvolta tehnologii ce vizează vehicule conectate mai inteligente şi mai sigure.

Obiectivul Samsung pe piaţa auto este să aducă un număr de tehnologii noi, ce includ atât senzori, cât şi soluţii de procesare de date, care vor contribui la siguranţa vehiculelor.

Prima investiţie strategică a Fondului Samsung pentru Inovare în Automotive va fi TTTech, companie de tehnologie specializată în siguranţa funcţională, reţele deterministe şi integrare complexă de software pentru platforme de conducere automată. Tehnologia companiei, precum şi noua platformă MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea şi validarea noilor standarde pentru vehicule şi producătorii specializaţi. De asemenea, investiţiile anterioare făcute de Samsung au inclus acţiuni în startup-uri din industria auto, printre care AImotive şi Renovo pentru conducere autonomă, Quanergy, TetraVue şi Oculii pentru senzori, Autotalks şi Valens pentru conectivitate şi Graphcore pentru calculatoare de performanţă ridicată.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video