Samsung anunță o scădere de 96% a profitului operațional, comparat anului trecut

07.07.2023
Samsung anunță o scădere de 96% a profitului operațional, comparat anului trecut

Potrivit estimărilor de câștiguri pentru trimestrul Q2-2023, Samsung trece prin cea mai cădere a profiturilor din ultimii 14 ani, câștigurile companiei sud-coreene fiind cu 96% mai mici decât în perioada similară a anului trecut.

Deși Galaxy S23 obține vânzări de 1.6x – 1.7x mai mari decât predecesorul Galaxy S22, alte divizii Samsung înregistrează pierderi mari. Spre exemplu, divizia de semiconductoare Samsung Device Solutions raportează pierderi de 3.06 miliarde dolari, survenite pe fondul prăbușirii cererii pentru cip-uri de memorie, clienți importanți reducând investițiile în dezvoltarea de servere cloud și computere de înaltă performanță.

Pusă în seama încetinirii economiei globale, scăderea cererii pentru anumite produse a fost anticipată de Samsung încă de la începutul anului, iar perspectivele rămân pesimiste pentru întreg anul în curs. Rezultatele oficiale vor fi publicate în următoarele zile. Acesta ar fi cel mai mic profit trimestrial al Samsung de la începutul anului 2009, când avea un profit operațional de 451 de milioane de dolari, pe fondul crizei financiare globale declanșată cu un an înainte.

Chiar dacă vânzările Galaxy S23 sunt la un nivel satisfăcător, Samsung estimează că veniturile de pe urma diviziei de smartphone-uri au scăzut probabil cu 22% în perioada aprilie-iunie, comparat perioadei similare a anului trecut. În trimestrul ianuarie-martie, compania a raportat o pierdere uriașă de 3,5 miliarde de dolari, atribuite supraproducției de cip-uri care au rămas apoi nevândute pe stocuri.

Astfel, penuria de semiconductoare apărută imediat după startul pandemiei COVID a pivotat într-o criză de supraproducție, respectiv, prăbușirea inevitabilă a prețurilor pentru cip-uri de memorie și multe alte semiconductoare. În plus, consumatorii cumpără mai puține electronice din cauza inflației în creștere, amplificând și mai mult pierderile înregistrate de companii precum Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult