Samsung ar putea fabrica telefoane în Egipt

05.06.2023
Samsung ar putea fabrica telefoane în Egipt

Parte din efortul pentru relocarea activității de producție în afara Chinei, Samsung construiește în Egipt o nouă fabrică în care vor fi asamblate dispozitive smartphone.

Deși costurile cu forța de muncă nu sunt neapărat mai favorabile decât în China, climatul politic ceva mai predictibil și locația geografică accesibilă, raportat la principalele piețe de desfacere din Europa și Statele Unite, recomandă Egiptul și alte câteva țări nord-Africane drept locații ideale pentru externalizarea producției. Spre exemplu, Renault produce de mulți ani autoturisme sub brandul Dacia în Maroc, precum și în Turcia, folosind propriul brand.

Apărând ca o țară ceva mai dezvoltată decât Maroc, Egipt pare o alegere mai puțin inspirată, din punct de vedere al costurilor. Totuși, oferta ar putea fi „îndulcită” prin scutiri de taxe și alte concesii obținute din partea Guvernului Egiptean. Cert este că fabrica ridicată în orașul egiptean Beni Suef are o suprafață desfășurată de peste 6000 m², proiectul vizând crearea a aproximativ 1400 locuri de muncă directe și indirecte în regiune. Potrivit informațiilor disponibile, Samsung va putea folosi noua fabrică de la începutul anului viitor, însă nu este clar despre ce serii de telefoane este vorba.

În mod normal, fabrici nou ridicate în locații fără un istoric și infrastructură de aprovizionare solidă sunt folosite mai întâi pentru asamblarea unor dispozitive mai puțin „pretențioase”, cum ar fi telefoane din gama low-cost și accesorii, cum ar fi căști wireless.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult