Samsung îmbunătățește liniile de producție OLED, în speranța unor noi contracte cu Apple

23.11.2020
Samsung îmbunătățește liniile de producție OLED, în speranța unor noi contracte cu Apple

Urmând veștilor cum că Apple investește în dezvoltarea propriei fabrici de ecrane și țintește migrarea portofoliului de produse la tehnologia alternativă mini-LED, Samsung răspunde provocării imbunătățind calitatea ecranelor OLED.

Ținta este obținerea unui nou contrat pentru gama iPad Pro (2021), oferind o raport superior calitate-preț.

Apple cere ecrane OLED de mai bună calitate din partea Samsung și LG

Potrivit surselor din industrie, Samsung investește în retehnologizarea unei fabrici de ecrane din regiunea Asan-si, Chungnam (Coreea de Sud), după ce Apple ar fi solicitat întrunirea unor specificații considerabil mai stricte decât cele convenite pentru ecranele OLED folosite cu actuala familie iPhone 12. Aceleași pretenții au fost trimise și furnizorului LG Display, capacitatea acestuia de se ridica la nivelul cerințelor impuse nefiind lămurită, deocamdată. Aparent, negocierile se află la stadiul prețului, Apple așteptând oferte de la ambii furnizori.

Tot în răspuns la solicitările primite, Samsung vizează și creșterea capacității de producție pentru noua tehnologie Blue QLED. Anunțată în urmă cu doar câteva săptămâni, tehnologia dezvoltată în primul rând pentru televizoare și ecrane de dimensiuni mari promite o alternativă OLED ceva mai ieftină și cu rezultate aproape la fel de bune.

Pe lângă aprovizionarea Apple cu ecrane pentru tablete, Samsung ar putea folosi facilitățile extinse pentru producție OLED și cu scopul atragerii de noi clienți din industria auto, aflați în căutarea de soluții avansate pentru utilarea centrelor de divertisment de la bordul cele mai noi modele de autoturisme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult