Samsung înregistrează profituri record datorită noului Galaxy S7

08.07.2016
Samsung înregistrează profituri record datorită noului Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 nu a reprezentat o schimbare radicală faţă de modelul precedent, compania coreană preferând să rafineze designul şi să îmbunătăţească anumite caracteristici care au fost criticate anul trecut. Se pare însă că această formulă a asigurat şi succesul acestui terminal, compania aşteptându-se la profituri record pentru trimestrul în curs. În cazul în care proiecţiile companiei se dovedesc a fi adevărate, trimestrul 2 din 2016 ar putea fi cel mai profitabil din ultimii doi ani.

Compania se aşteaptă la un profit de 7 miliarde de dolari pentru lunile aprilie- iunie, o performanţă similară fiind înregistrată abia în ianuarie 2014, cu 7,4 miliarde de dolari. Acest profit ar trebui să fie înregistrat din încasări în valoare de 43 de miliarde de dolari, o creştere care s-ar putea ridica cu 54,5 procente faţă de acelaşi trimestru al anului precedent. Succesul este datorat în mare parte terminalelor Galaxy S7 şi S7 edge, fiind livrate aproximativ 15 milioane de unităţi către distribuitori în această perioadă. În ciuda faptului că modelul edge este mai scump decât cel de bază, acesta se bucură de un succes mai mare în rândul utilizatorilor.

În mod oficial, cifrele complete vor fi comunicate de către samsung la sfârşitul lunii iulie, moment în care vom afla şi numărul total de smartphone-uri pe care le-a vândut. Conform Wall Street Journal, Samsung a livrat aproximativ 78 de milioane de unităţi în această perioadă, după performanţa de 81.18 milioane înregistrată în în primul trimestru.

Având în vedere că este aşteptată lansarea noului Galaxy Note 7 spre sfârşitul verii şi probabil noi accesorii inteligente din gama Gear pentru toamnă, Samsung s-ar putea îndrepta către unul dintre cei mai profitabili ani din istoria recentă a companiei.

Citeşte şi Samsung a lansat o versiune „Batman” de Galaxy S7 edge, numită Injustice Edition

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult