Samsung reduce producția Galaxy Fold 5 și Flip 5, indicând ratarea țintelor de creștere

27.09.2023
Samsung reduce producția Galaxy Fold 5 și Flip 5, indicând ratarea țintelor de creștere

Deși Galaxy Fold 5 și Flip 5 au vânzări cu 10% mai bune decât seriile anterioare, Samsung ia măsuri pentru reducerea producției de telefoane pliabile.

Potrivit informațiilor apărute în publicația sud-coreean The Elec, Samsung are deja un exces de inventar cât pentru 8 săptămâni, ritmul actual impunând măsuri pentru ajustarea ritmului de producție la un nivel mai potrivit cu vânzările actuale.

Deși nu se problema unui eșec cu seriile Fold 5 și Flip 5, este tot mai evident că strategia Samsung bazată pe îmbunătățiri incrementale aduse generației anterioare nu a dat rezultatele observate la momentul lansării Galaxy S23. Cu așteptări mult mai ridicate, actualii posesori de telefoane Galaxy Fold și Flip nu se lasă atât de ușor convinși de noua ofertă, percepută poate pe bună dreptate ca un simplu „refresh” adus  seriei lansată anul trecut.  Cu toate acestea, vânzările Fold 5 și Flip 5 au rămas pe un trend ascendent, cel din urmă ajungând să genereze 65% din totalul vânzărilor.

Inițial, Samsung plănuia să producă 13 milioane de unități Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, în creștere de la 9 milioane unități produse anul trecut pentru seria Fold4/Flip4. Între timp, primirea destul de slabă avută la momentul lansării și condițiile economice dificile au mai temperat așteptările. Astfel, Samsung ar putea ajunge să livreze 10 milioane de unități Galaxy Z în întreaga lume în acest an, cu 7 milioane de livrări de Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Flip 5 și restul de 3 milioane livrări formate din modele vechi.

The Elec mai spune că furnizorii Samsung vor începe curând să producă piese pentru seria Galaxy S24, reducerea producție la telefoane pliabile facilitând lansarea timpurie pregătită pentru următoarea serie Galaxy.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult