Samsung taie cu până la 30 milioane unități din producția smartphone planificată pentru anul în curs

27.05.2022
Samsung taie cu până la 30 milioane unități din producția smartphone planificată pentru anul în curs

Potrivit informațiilor obținute din surse credibile, citate de presa sud-coreeană, Samsung va livra cu cel puțin 30 milioane mai puține unități smartphone în 2022, decât era planificat la începutul anului.

Aparent, problemele care în cazul Apple sunt legate de inabilitatea partenerilor din China de a onora comenzile primite, pe fondul măsurilor de carantină anti-COVID, nu se confirmă și pentru Samsung. În schimb, pentru producătorul sud-coreean scăderea planificată a producției ar fi bazată pe fundamente mult mai serioase, cum ar fi prăbușirea generală a cererii în piața smartphone globală.

Deși motivele exacte nu sunt foarte bine detaliată, se pare că Samsung va ajusta țintele de producție pentru toate categoriile de prețuri, de la entry-level și până la gama flagship.

Inițial, Samsung anticipa pentru anul 2022 că va fabrica și livra până la 310 milioane dispozitive smartphone, însă așteptările au fost deja date peste cap de semnalele primite până acum acum, estimarea revizuită având o țintă de 280 milioane unități. Totuși, nu este imediat evident pe ce se bazează se bazează noua prognoză mult mai pesimistă, Samsung comunicând vânzări record pentru trimestrul Q1-2022, de 73.7 milioane unități smartphone livrate la nivel global. Cert este că și Apple optează tot pentru revizuirea masivă în jos a prognozelor de venituri, comandând cu 20% mai puține unități iPhone SE, decât era planificat la începutul anului. Totuși, în acest caz ar putea fi vorba și despre o inadecvare a designului iPhone SE, raportat la așteptările consumatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult