Şeful unui cunoscut retailer american susţine că oamenii nu mai cumpără produse Apple

18.08.2016
Şeful unui cunoscut retailer american susţine că oamenii nu mai cumpără produse Apple
Lanţul de retail american Target a prezentat rezultate financiare, pentru cel de-al doilea trimestru, mai bune decât se aşteptau analiştii, dar şi-a redus estimările pentru restul anului din cauza „mediului dificil”. 
 
Potrivit lui Brian Cornell, directorul executiv al companiei, electronicele nu se mai vând bine, ia vânzările de produse Apple au scăzut cu 20% în cel de-al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară din 2015. Şeful Target spune că slăbiciunea nu este cauzată de un anumit produs Apple. 

Vânzările de smartphone-uri iPhone, cel mai important produs al Apple, au scăzut cam peste tot în lume. În China, cea mai mare piaţă din lume pentru telefoanele inteligente, Apple a vândut 8,6 milioane de smartphone-uri în cel de-al doilea trimestru, faţă de 12,6 milioane în perioada similară din 2015. 

 
Situaţia nu se va îmbunătăţi prea mult nici în a doua parte a anului. Apple va lansa în septembrie iPhone 7, cu design similar cu cel al iPhone 6S. Terminalul va avea o cameră mai performantă, va dispune de tehnologie de încărcare rapidă a bateriei, dar nu va avea jack audio. În aceste condiţii este greu de crezut că noul model va atinge noi recorduri de vânzări. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult