SoftBank a finalizat achiziţia producătorului de chipseturi ARM

06.09.2016
SoftBank a finalizat achiziţia producătorului de chipseturi ARM

Anunţată în luna iulie, achiziţionarea producătorului de chipseturi ARM Holdings de către SoftBank este acum oficială, gigantul japonez plătind nu mai puţin de 31 miliarde dolari, obţinând în schimb acces la bogatul portofoliu de tehnologii brevetate deţinut de compania britanică.

Cu activitate în domeniul proiectării de microprocesoare, ARM Holdings nu este nici pe departe o companie atât de productivă pe cât ar sugera preţul de achiziţie, veniturile publicate la finalul ultimului an fiscal abia depăşind cifra de 1.5 miliarde dolari. Japonezii de la SoftBank văd însă achiziţionarea companiei britanice ca pe o investiţie strategică, anticipând ca tehnologiile deţinute să aibă un rol important în viitoarea revoluţie a gadgeturilor IoT (Internet of Things).

Deşi va fi delistată la bursa London Stock Exchange începând cu data de 6 septembrie, ARM va rămâne o companie britanică, iar angajaţii companiei sunt foarte importanţi pentru viitorul acesteia. În următorii cinci ani, SoftBank speră să dubleze numărul de angajaţi ai ARM, compania britanică urmând să devină unul dintre pilonii pe care SoftBank va creşte în viitor.

Achiziţia ARM Holdings reprezintă cea mai mare tranzacţie de până acum SoftBank. Portofoliul grupului orientat în achiziţii din domeniul IT mai numără operatorul american de telefonie Sprint (20 miliarde dolari) şi o investiţie de 15 miliarde dolari vizând operatorul Vodafone Japonia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult