„Spaima taximetriştilor” a raportat o pierdere de 1,27 miliarde dolari în primul semestru al anului

„Spaima taximetriştilor” a raportat o pierdere de 1,27 miliarde dolari în primul semestru al anului
Cel mai negru coşmar al taximetriştilor nu reuşeşte să câştige bani: Uber a raportat o pierdere de 1,27 mld. dolari în primul semestru
 
Gigantul american Uber a raportat o pierdere de 1,27 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului, scrie Bloomberg. 
 
Deşi nu este o companie publică, la fiecare trei luni acţionarii primesc într-o video-conferinţă cele mai noi detalii legate de performanţa business-ului chiar de la Gautam Gupta, omul care se ocupă de finanţele Uber.

Vineri, investitorii au aflat de la acesta că pierderea Uber a crescut în al doilea trimestru, chiar şi în Statele Unite, unde compania a avut profit în T1.

În primul trimestru al anului, Uber a pierdut aproximativ 520 de milioane de dolari, iar în T2 pierderea este semnificativ mai mare, depăşind 750 de milioane de dolari.
 
Subvenţiile pentru şoferii Uber sunt responsabile pentru cea mai mare parte a pierderilor la nivel global, a spus Gupta investitorilor, potrivit unor surse citate de Bloomberg.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult