SUA aprobă proiectul prin care echipamentele Huawei şi ZTE deja instalate vor fi scoase şi înlocuite cu alte soluţii

28.02.2020
SUA aprobă proiectul prin care echipamentele Huawei şi ZTE deja instalate vor fi scoase şi înlocuite cu alte soluţii

Echipamentul Huawei pentru reţele telecom este pus sub semnul întrebării chiar şi în Europa, unde deja există un ghid oficial care spune ţărilor membre să nu îl folosească în părţi foarte importante ale reţelelor, însă în SUA acesta este absolut interzis. Nu numai asta, dar Senatul american a luat de curând o hotărâre care va ajuta operatorii telecom care au deja echipamente Huawei şi ZTE instalate să le scoată şi să le înlocuiască cu soluţii „aprobate”.

Se pare că autorităţile americane oferă un buget de 1 miliard de dolari pentru operatorii telecom din SUA din zonele rurale, care au reţelele construite pe tehnologii Huawei şi ZTE, care la momentul instalării erau foarte ieftine şi au devenit astfel singura alegere economică pe care o puteau face. Prin intermediul Secure and Trusted Communications Networks Act, operatorii vor trebui să scoată echipamentele celor două companii din reţelele lor şi să le înlocuiască cu alte soluţii.

Aici intră în discuţie bugetul de 1 miliard de dolari, aceşti bani fiind oferiţi operatorilor pentru a acoperi costurile acestei tranziţii. Desigur, nimic nu poate începe fără semnătura preşedintelui Americii, Donald Trump, însă având în vedere deciziile şi declaraţiile pe care le-a făcut în ultimii câţiva ani cu referire la echipamentele Huawei, este greu de crezut că nu va accepta propunerea făcută de Senat.

În continuare, SUA refuză să ofere publicului „dovezile” pe care susţine că le are împotriva Huawei, care demonstrează modul în care compania chineză îşi foloseşte echipamentele telecom instalate în reţelele operatorilor pentru a spiona asupra utilizatorilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult