SUA permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pe tehnologii 5G

16.06.2020
SUA permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pe tehnologii 5G

Poziția SUA în legătură cu Huawei nu se va schimba prea curând. Donald Trump a semnat pentru menținerea companiei pe Entity List pentru cel puțin încă un an. Totuși, autoritățile americane deschid acum o mică portiță care este în favoarea companiilor americane. Departamentul de Comerț din SUA a adoptat un nou amendament al regulamentului de colaborare cu producătorul chinez. De acum înainte, companiile din SUA vor putea să colaboreze cu Huawei pentru standardizarea, dezvoltarea și implementarea de standarde 5G.

Companiile SUA vor putea colabora cu Huawei în organizații internaționale pentru standardizarea 5G

Acest lucru nu înseamnă că restricțiile s-au terminat. Nici pe departe. De fapt, SUA continuă să încurajeze și să susțină chiar și financiar eliminarea echipamentelor 4G și 5G de la Huawei din rețelele operatorilor americani. Tot ce permite această nouă regulă este colaborarea dintre companiile americane și Huawei pentru dezvoltarea standardelor 5G.

Colaborarea nu trebuie să fie directă. Vorbim mai degrabă despre participarea comună în cadrul unor organizații internaționale. Huawei este una dintre companiile care alături de Nokia, Ericsson, Samsung și alte companii, au pus la punct ceea ce numim acum standardul 5G. Acesta va evolua în următorii câțiva ani, iar limitarea colaborării cu Huawei ar fi ținut companiile americane în afara acestor discuții. Practic, SUA se asigură că nu va rămâne în urmă, în timp ce companiile din alte țări rămân la curent cu cele mai recente tehnologii de conectivitate.

Wilbur Ross, Secretarul Comerțului din SUA a oferit și o declarație care confirmă aceste obiective:

„Statele Unite nu vor renunța la conducerea în inovație la nivel global. Departamentul (de Comerț) este dedicat protejării securității naționale și intereselor de politică externă a Statelor Unite prin încurajarea industriei americane să se implice complet și să împingă tehnologiile americane pentru a deveni standarde internaționale.”

Regulamentul a fost deja aprobat și semnat de Departamentul de Comerț și de alte agenții americane. Noul regulament nu permite alt fel de legături de afaceri, fără o licență. Acest lucru înseamnă că telefoanele Huawei vor rămâne fără servicii Google în continuare.

sursa: Reuters

Tags:
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult