Suma „care îţi rupe inima” pe care Samsung o va suporta pentru înlocuirea terminalelor Galaxy Note7 livrate

05.09.2016
Suma „care îţi rupe inima” pe care Samsung o va suporta pentru înlocuirea terminalelor Galaxy Note7 livrate
Samsung a livrat mai mult de 2,5 milioane de unităţi Galaxy Note7, pe care va trebui să le înlocuiască după ce s-a descoperit că o problemă a acumulatorilor le poate face să ia foc. Au fost înregistrate 35 de incidente de acest fel. Clienţii care au achiziţionat deja smartphone-uri Note7 vor avea mai multe opţiuni, care diferă în funcţie de pieţe: vor putea primi banii înapoi, vor putea primi un nou terminal Galaxy Note 7 sau opta pentru Galaxy S7 sau Galaxy S7 edge. 

Operaţiunea de rechemare a Galaxy Note 7 va costa o mulţime de bani, iar suma este, potrivit şefului diviziei mobile a Samsung, Dong-jin Koh, una care „îţi rupe inima”. Acesta nu a spus despre câţi bani este vorba, dar analiştii chestionaţi de Bloomberg vorbesc despre 1 miliard de dolari. 

Totuşi, analiştii cred că această pierdere este preferabilă unei deteriorări pe termen lung a imaginii brandului Samsung. 
 
Incidentul a izbucnit într-un moment nepotrivit pentru Samsung. Apple se pregăteşte să lanseze iPhone 7 şi iPhone 7 Plus pe 7 septembrie, iar mulţi dintre cei care doreau să achiziţioneze un Note7 ar putea opta pentru modelul rival, din cauza problemelor de calitate ale phablet-ului produs de asiatici. 
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult