Telefoanele Apple, Huawei şi plăcile video NVIDIA s-ar putea scumpi în viitorul apropiat

29.01.2019
Telefoanele Apple, Huawei şi plăcile video NVIDIA s-ar putea scumpi în viitorul apropiat

TMSC, principalul fabricant de microprocesoare pentru Apple, Nvidia şi Huawei a anunţat cu un comunicat de presă producerea unui incident de natură să diminueze capacitatea e producţie a companiei.

Potrivit informaţiilor furnizate pe cale oficială, inginerii TSMC au depistat o livrare de substanţe chimice folosite în timpul procesului de fabricaţie care deviază de la specificaţiile convenite de companie, includerea acestora în activitatea de producţie fiind de natură să crească rata de apariţie a defectelor în rândul chip-urilor fabricate.

În prezent, activitatea fabricii afectate de incident (Fab 14B) este concentrată în special pe fabricarea de chip-uri pentru Nvidia, MediaTek şi Huawei. Anterior, locaţia a servit şi pentru fabricarea chip-urilor Apple A9 şi A10.

Incidentul de natură chimică în care sunt implicaţi furnizorii Shin-Etsu, JSR şi Dow Chemical survine după ce în luna august 2018 activitatea de producţie a fost suspendată în urma unei infecţii cu viruşi informatici, propagaţi cu uşurinţă pe echipamentele de producţie controlate de computere echipate cu software învechit. Încercând să liniştească spiritele, oficialii TSMC dau asigurări că perturbarea activităţii de producţie este doar temporară, fără consecinţe majore asupra comenzilor de chip-uri aflate în derulare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult