Telefoanele Galaxy A, dominante în topul vânzărilor Samsung

16.03.2022
Telefoanele Galaxy A, dominante în topul vânzărilor Samsung
foto: Samsung

Deși modelele de top din seria Galaxy S sunt cele mai discutate, în realitate grosul vânzărilor Samsung este dat de telefoane accesibile din seria Galaxy A, prețul cât mai mic influențând în mod decisiv decizia de cumpărare.

Potrivit statisticilor publicate de Counterpoint Research, seria Galaxy A a generat în 2021 nu mai puțin de 58% din vânzările de telefoane Samsung. Contrar așteptărilor, vânzările cele mai mari nu au fost date de modele cele mai apreciate, Galaxy A52 și A72, ci de opțiunea cea mai ieftină, Galaxy A12.

Împărțite pe trimestre, vânzările de telefoane mid-range au reprezentat 56% din totalul livrărilor Samsung în Q1-2021, 60% în trimestrul Q2, 57% în Q3 și 60% în trimestrul Q4.

„Seria de nivel mediu Galaxy A a fost principalul cal de bătaie din portofoliul de smartphone-uri Samsung în ultimii ani”, a declarat Liz Lee, analist senior la Counterpoint.

Lee a remarcat și că dispozitivele mid-range au reprezentat aproape două treimi din toate smartphone-urile Samsung vândute în 2021, inclusiv seriile Galaxy A31 și Galaxy A32 .

„Dispozitivele s-au bucurat de un cerere amplă la nivel global, vânzările mergând bine pe piețe foarte diverse, precum cea din America de Nord, Europa de Vest și de Est, până în America Latină și Orientul mijlociu”, a adăugat Lee.

galaxy a

Revenind la Galaxy A12, cel mai popular model Galaxy A este și cel mai bine vândut smartphone cu Android din lume, generând în 2021 aproximativ 2% din vânzările globale de telefoane inteligente.

Raportul publicat de Counterpoint Research vine cu doar câteva zile înaintea celui mai important eveniment de lansare Galaxy A, pregătit de Samsung pentru anul 2022. Așteptate pe 17 martie, Galaxy A53 5G și A73 5G promit salturi importante la partea de performanță, păstrând însă designul simplu și funcțional apreciat la modelul anterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult