TikTok angajează un nou CEO american. A fost liderul Playboy și a lansat de curând un serviciu de streaming

19.05.2020
TikTok angajează un nou CEO american. A fost liderul Playboy și a lansat de curând un serviciu de streaming

ByteDance, compania chineză care deține rețeaua de socializare TikTok, anunță că l-a angajat pe Kevin Mayer pe postul de CEO al companiei TikTok. Această angajare este importantă în special datorită faptului că Mayer a fost cel care a supervizat dezvoltarea și lansarea serviciului de streaming Disney+, care s-a bucurat de un succes foarte mare, cu 55 milioane de abonați în țările în care este disponibil, în ciuda faptului că este lansat de numai câteva luni.

Noul CEO TikTok va fi subordonat conducerii ByteDance din China

TikTok este rețeaua de socializare cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Din acest motiv, ByteDance a început să fie criticată pentru viteza lentă de adaptare a conținutului și modului de moderare a acestuia la sensibilitățile vestice. Iar acesta va fi și rolul lui Kevin Meyer în cadrul TikTok. Acesta are experiență în construirea de servicii globale, deci ar putea ajuta rețeaua de socializare să crească și să se adapteze mai repede și mai bine la piețele pe care este disponibilă.

Pe lângă rolul de CEO TikTok, Mayer preia și postul de COO al ByteDance, fiind subordonat astfel CEO-ului companiei Yiming Zhang. Odată cu angajarea lui însă, ByteDance se așteaptă la îmbunătățirea relațiilor cu autoritățile SUA, care de curând acuzau rețeaua TikTok că este vinovată de colectare de date ale copiilor și care o considerau un risc de securitate națională. Un CEO american ar putea negocia altfel cu autoritățile americane.

Mayer a lucrat în trecut la Disney și Playboy

Kevin Mayer însă părăsește Disney și din alte motive. Acesta și-ar fi dorit postul de CEO al Disney, după ce Bob Iger a renunțat la postul ăsău în urmă cu trei luni. Totuși, acesta l-a ales drept succesor pe Bob Chapek, fostul chairman al diviziei de Parcuri de Distracții. Mayer a fost cel care a supervizat achiziția în valoare de 71 de miliarde de dolari a Fox și a dezvoltat servicii online precum ESPN+ și Disney+.În trecut, Mayer mai a fost și CEO Playboy.com.

La plecarea din Disney, Mayer le-a mulțumit foștilor colegi pentru încrederea pe care au avut-o în el:

„A fost un adevărat privilegiu să fac parte din celebra companie Walt Disney și sunt extrem de recunoscător lui Bob Iger pentru încredere și lui Bob Chapek și echipei lui de management pentru colaborarea și suportul pe care mi le-au oferit de-a lungul anilor.”

(via Hollywood Reporter)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult