Vânzări la maximum istoric pentru Apple: a depășit Samsung pe piața de smartphone-uri

28.01.2021
Vânzări la maximum istoric pentru Apple: a depășit Samsung pe piața de smartphone-uri

Apple a avut parte de încasări peste așteptări în trimestrul 4 al anului 2020, devenind pentru această perioadă cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Vânzările de iPhone-uri au depășit vânzările telefoanelor Samsung pentru prima dată în mulți ani, iar acestea au dus la încasări istorice pentru companie: peste 100 de miliarde de dolari în doar trei luni. Desigur, și alte categorii de produse au avut de asemenea succes, inclusiv serviciile online, care sunt în creștere pentru companie.

iPhone 12 a dus la vânzări record pentru Apple

Apple a avut în trimestrul 1 fiscal al său pentru anul 2021 (care a început în luna octombrie) încasări de 111.4 miliarde de dolari (dintre care 65 miliarde vin doar din vânzările de telefoane), o creștere de 21% față de anul precedent. Apple spune că vânzările de iPhone-uri au avut o creștere de 17% de la an la an, iar acum are peste un miliard de smartphone-uri iPhone active în toată lumea. Asta înseamnă că aproximativ una din opt persoane de pe planetă folosește iPhone.

Tabletele iPad au avut parte de o creștere de 41% de la an la an, iar accesoriile precum Apple Watch, AirPods și altele au crescut cu 30%, iar 75% dintre cei care cumpără un ceas Apple sunt clienți noi, care nu au mai avut așa ceva în trecut.

apple q4 samsung

Dintre toți acești utilizatori, 620 de milioane plătesc pentru serviciile lunare pe care compania le oferă (Apple Music, Arcade, TV+, etc.), cu 140 de milioane în plus față de anul anterior. Totuși, Apple a avut și părți care au mers mai prost în 2020: vânzările de servicii post-vânzare precum Apple Care și vânzările în magazinele fizice, care au scăzut din cauza COVID-19. De altfel, compania a închis magazinele fizice pe perioade lungi de-a lungul anului.

Chiar dacă pentru acest trimestru, Apple a vândut cu 20 de milioane mai multe unități de smartphone-uri decât Samsung, conform estimărilor Counterpoint, Samsung rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri pentru anul 2020.

surse: The Verge, Counterpoint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult