Vânzările de dispozitive purtabile se vor dubla în acest an în România

Vânzările de dispozitive purtabile se vor dubla în acest an în România

Piaţa locală a gadgeturilor inteligente a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai spectaculoase evoluţii din segmentul produselor electronice, pentru 2016 vânzările de dispozitive purtabile fiind estimate la 75.000 de unităţi, faţă de 35.000 de smartwatch-uri şi brăţări fitness anul trecut.

Citeşte şi: Această mini-dronă ar putea fi confundată cu un ceas de mână

Din totalul vânzărilor de anul trecut, ceasurile inteligente au reprezentat 75%, acestea fiind urmate în topul preferinţelor clienţilor de gadgeturile Smart Home, precum alarmele şi senzorii cu infraroşu, yalele electromagnetice sau prizele inteligente.

„În 2015, clienţii eMAG au cumpărat peste 14.000 de smartwatch-uri şi brăţări fitness, cu 300% mai mult faţă de anul precedent şi în valoare de peste 7,5 milioane de lei. Evoluţia va continua şi în 2016, când numărul acestor gadgeturi cumpărate de pe eMAG se va dubla, atingând pragul de 30.000 de unităţi vândute”, se arată într-un comunicat al eMAG.

Volumul gadgeturilor inteligente achiziţionate de pe eMAG reprezintă aproximativ 40% din numărul de unităţi vândute în total în România.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult