Verizon a finalizat achiziţia Yahoo!. Şefa companiei, Marissa Mayer, a demisionat, dar a primit o compensaţie uriaşă

14.06.2017
Verizon a finalizat achiziţia Yahoo!. Şefa companiei, Marissa Mayer, a demisionat, dar a primit o compensaţie uriaşă

Compania Verizon a finalizat procedura de achiziţionare a diviziei online Yahoo! în schimbul a 4,48 miliarde de dolari, iar directorul general al firmei vândute, Marissa Mayer, a demisionat, urmând să primească 23 de milioane de dolari, informează Mediafax.

 

După luni de incertitudine, cele două companii au anunţat marţi finalizarea procedurii şi semnarea contractului, în schimbul sumei de 4,48 de miliarde de dolari.

 

Directorul general Yahoo!, Marissa Mayer, a demisionat, urmând să beneficieze de clauza care prevede compensaţii de 23 de milioane de dolari.

 

„Date fiind schimbările inerente asupra rolului meu, voi părăsi compania. Însă vreau ca toată lumea să ştie că sunt plină de nostalgie, gratitudine şi optimism”, a transmis Marissa Mayer.

 

 

„Verizon îi urează Marissei Mayer toate cele bune în viitoarele activităţi”, a comunicat compania.

 

Yahoo! şi AOL vor forma o nouă companie media digitală, numită Oath, în cadrul Verizon, grupul având scopul de a concura cu Facebook şi Google pentru publicitate online.

Verizon ar urma să disponibilizeze 2.100 de angajaţi, reprezentând 15% din personal, au comunicat surse citate de CNN.

 

Restul companiei Yahoo! va fi redenumită Altaba Inc., urmând să gestioneze acţiunile deţinute în grupul chinez de comerţ online Alibaba.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult