Verizon şi-ar putea retrage oferta de cumpărare a Yahoo, în urma atacului informatic masiv căruia i-a fost victimă compania

Verizon şi-ar putea retrage oferta de cumpărare a Yahoo, în urma atacului informatic masiv căruia i-a fost victimă compania
Verizon Communications Inc şi-ar putea retrage oferta de cumpărare a Yahoo, în valoare de 4,83 de miliarde de dolari, din cauza atacului cibernetic asupra conturilor de e-mail, potrivit Reuters.
 
Compania Verizon ar putea invoca o clauză din contract care i-ar permite să se retragă, susţine Craig Silliman, consilier al companiei. „Cred că avem motive rezonabile să credem că, în acest moment, impactul este semnificativ şi aşteptăm ca Yahoo să ne dovedească impactul total. Dacă ei cred că nu va exista un impact, atunci vor fi nevoiţi să ne demonstreze asta”, a declarant Silliman, refuzând să comenteze dacă discuţiile se concentrează pe renegocierea preţului de cumpărare.

„Suntem încrezători în valoarea Yahoo şi continuăm să lucrăm la integrarea cu Verizon”, a declarat un purtător de cuvânt al Yahoo.

Înţelegerea are o clauză care îi permite companiei de telefonie să renunţe la contract dacă un nou eveniment „este aşteptat să aibă un efect advers important asupra afacerii, a capitalului, a proprietăţilor, a rezultatelor operaţiunii sau a condiţiei financiare a afacerii”.
 
Silliman spune că Federal Trade Commission din Statele Unite a aprobat planul de achiziţie, tranzacţia fiind analizată de Comisia Europeană şi de Securities and Exchange Commission din Statele Unite.
 
 
Verizon a primit deja informaţii preliminare de la Yahoo, dar are nevoie, în continuare, de date înainte de a lua o decizie finală asupra importanţei atacului cibernetic a aproape 500 de milioane de adrese de e-mail, a adăugat Silliman.
 
Yahoo a descoperit breşa din sistem în timpul verii şi consideră că furtul datelor personale şi decriptarea răspunsurilor la întrebările de securitate au fost „susţinute de stat”, dar unii experţi de securitate au pus la îndoială această afirmaţie. Mai mulţi senatori americani i-au cerut firmei Yahoo să ofere mai multe detalii despre persoanele care au ştiut despre breşa din sistemul de date.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult