Visa introduce inelul pentru plăţi rapide, care te scapă de grija cardului de cumpărături

25.08.2016
Visa introduce inelul pentru plăţi rapide, care te scapă de grija cardului de cumpărături

Expus mai întâi pe degetele participanţilor la olimpiada de la Rio, inelul Visa care permite achitarea cumpărăturilor prin simpla apropiere a palmei de terminalele pentru plăţi este disponibil acum în mod oficial.

Echipat cu tag NFC, inelul funcţionează la fel ca un card „contactless”, aflat însă permanent la îndemână şi fără riscul de a fi uitat sau rătăcit.

Similar sistemului de plăţi disponibil utilizatorilor Apple Watch, inelul Visa necesită doar o configurare iniţială, după care poate fi folosit şi fără a avea un smartphone la îndemână, plăţile fiind realizate în mod securizat folosind un sistem de token-uri, schimburile de informaţii rămânând complet anonime.

Disponibil într-o varietate de mărimi, noul inel Visa poate fi rezervat contra sumei de 53 dolari, precomenzile înregistrate urmând să fie livrate începând cu luna decembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult