Visual Fan, compania din spatele Allview, acuză în instanță că Huawei i-a încălcat marca înregistrată

15.04.2021
Visual Fan, compania din spatele Allview, acuză în instanță că Huawei i-a încălcat marca înregistrată
foto: dexblog

Producătorul român de electronice Visual Fan, care vinde pe piață smartphone-uri, tablete, computere, ceasuri și televizoare sub brandul Allview, a chemat în judecată Huawei pentru utilizarea mărcii sale înregistrate. Compania din Brașov susține că subsidiara locală Huawei Technologies SRL nu are drepturi asupra mărcii Allview, pe care o folosește în materialele sale de marketing drept „ALL-VIEW” atunci când descrie ecranele telefoanelor: „ALL-VIEW DISPLAY”.

Huawei ar folosi marca „Allview” în materialele de promovare ale telefoanelor sale

Conform plângerii companiei Visual Fan, Huawei folosește marca sa înregistrată fără autorizație încă din decembrie 2018. Folosind denumirea „ALL-VIEW DISPLAY”, Visual Fan spune că Huawei a creat o asociere fictivă între brandul său și Allview, care poate crea confuzie în rândul clienților, dar care și încalcă drepturile sale asupra acestei mărci. Visual Fan, dorește astfel să recupereze prejudiciul provocat de Huawei.

Conform Profit.ro, Visual Fan nu deține marca înregistrată Allview doar în România, ci acest brand îi aparține în toată Uniunea Europeană. De altfel, produsele sale sunt disponibile atât pe piața din România, cât și în Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Cehia, Malta, Grecia, Lituania, Letonia, Estonia și Moldova.

Desigur, asistăm la o luptă între un gigant internațional și o companie românească. În timp ce Visual Fan a atins afaceri de 404 milioane de lei în 2020, cu un profit net de 23,86 milioane de lei (4,88 milioane de euro), Huawei încheiat 2020 cu venituri de 136,7 milioane de dolari americani. De altfel, Huawei este un gigant chiar și pe piața locală de smartphone-uri, vânzând peste un milion de unități în cursul anului 2020. Veniturile companiei au fost de 240 de milioane de dolari americani doar de pe piața din România.

sursa: Profit.ro, foto dexblog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult