Xiaomi anunță că va opri producția de telefoane 4G până la finalul acestui an

27.05.2020
Xiaomi anunță că va opri producția de telefoane 4G până la finalul acestui an

În ceea ce poate fi descris drept o mișcare ambițioasă, Xiaomi anunță că nu va mai produce deloc telefoane 4G, compania migrând de anul viitor întreaga ofertă smartphone la tehnologie 5G. Măsura se aplică inclusiv pentru produsele din gama accesibilă, lansate sub brandul Redmi.

Decizia prin care Xiaomi speră să pună presiune pe competiție a fost dată chiar de președintele Xiaomi, Lei Jun, într-un interviu oferit pentru presa chineză în care acesta a conturat planurile de viitor ale companiei. Potrivit acestuia, tehnologia 5G este pe cale să revoluționeze industria deschizând noi posibilități pentru utilizarea dispozitivelor mobile.

În viziunea co-fondatorului Xiaomi, accesul la internet de mare viteză obținut cu ajutorul tehnologiei 5G face posibilă răspândirea serviciilor de cloug gaming (game streaming) pe mobil, folosirea sesiunilor de videoconferință la rezoluție 4K / 8K și multe alte inovații care justifică lansarea exclusivă de telefoane 5G.

Totuși, în ciuda afirmațiilor făcute, probabil că „revoluția 5G” promisă de Xiaomi va mai întârzia o vreme în regiunile fără infrastructură de comunicații 5G dezvoltată. Spre exemplu, promovarea avantajelor tehnologiei 5G nu va rezona prea bine cu consumatorii din India, preocupați mai degrabă să obțină telefoane Xiaomi la un preț mai bun decât o caracteristică de care nu se pot folosi.

Xiaomi confirmă și că va aloca mai multe resurse dezvoltării de noi tehnologii pe segmentul mobile și dispozitive din sfera IoT (internet-of-things), compania demarând deja o serii de „pre-studii” pe subiectul tehnologiei 6G și acces la internet prin satelit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult