Xiaomi depășește Huawei în Europa. Urcă pe locul 2 în Europa de Est

06.11.2020
Xiaomi depășește Huawei în Europa. Urcă pe locul 2 în Europa de Est
Foto: Profimedia Images

Un studiu de piață Canalys dezvăluie evoluția pieței de smartphone-uri în Europa Centrală și de Est, regiune din care face parte și România. În timp ce anumite companii cu tradiție au stagnat sau chiar au scăzut în piață în trimestrul al treilea din 2020 față de anul trecut, companii chineze precum Xiaomi și Oppo au reușit aproape să își dubleze cota de piață.

Xiaomi a înregistrat o creștere de 80% în regiunea noastră, întrecând Huawei, care a scăzut față de anul trecut

Canalys estimează că Samsung continuă să conducă piața de smartphone-uri în această regiune, 32% dintre terminalele vândute în trimestrul al treilea din 2020 fiind ale sale. Pe locul al doilea urcă însă Xiaomi, cu 27% din piață, care a înregistrat o creștere semnificativă de 80% față de anul precedent. Huawei însă a scăzut cu 29% față de Q3 2019, având acum doar 18% din piață, în timp ce Apple cu 10% din piață a scăzut la rândul său cu 5% de la an la an.

Ultimul loc în top 5 este ocupat de către Oppo, care este o companie mai nouă în această regiune din Europa. Cu 2% din piață în acest moment, acest brand a crescut cu 88% față de anul trecut, când avea probabil sub 1%.

Rezultatele sunt interesante și atunci când privim la nivelul întregii zone a Europei. Atunci când luăm în calcul întregul continent, Samsung rămâne pe primul loc, cu 34% din total și o creștere de 3% de la an la an, în timp ce Apple vine pe locul al doilea cu 19% din piață și creștere de 9%. Xiaomi întrece Huawei în Europa cu 19% din piață și creștere de 91% față de trimestrul 3 din 2019, în timp ce Huawei scade cu 31% pentru o cotă de piață de 14%. Oppo înregistrează din nou cea mai mare creștere, de 396% de la an la an, pentru o cotă de piață de 3%.

sursa: Canalys

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult