Xiaomi se extinde în Europa, cu noi magazine în Franţa, Spania şi Italia

23.05.2018
Xiaomi se extinde în Europa, cu noi magazine în Franţa, Spania şi Italia
Producătorul chinez de electronice Xiaomi vrea să se extindă în Europa cu deschiderea mai multor magazine în Franţa, Spania şi Italia „pentru a testa apetitul cosnumatorilor”, relatează Mediafax.
 
„În fiecare dimineaţă mă gândesc la piaţa din SUA şi la momentul când vom lansa acolo, însă anul 2018 este anul Europei”, a declarat marţi un vicepreşedinte senior al Xiaomi, Wang Xiang, care conduce operaţiunile globale, într-un interviu acordat la Paris.
 
Xiaomi încearcă să se extindă pe noi pieţe şi în ţări precum India, Rusia şi Indonezia. A început anul trecut în Spania, unde are acum patru magazine, iar primul său magazin francez a fost deschis marţi la Paris.
 
 
Statele Unite se pot dovedi a fi un joc cu totul diferit pentru companie, deoarece o poziţie fermă a preşedintelui Donald Trump împotriva companiilor chineze de tehnologie a provocat deja turbulenţe pentru companii precum ZTE Corp şi Huawei Technologies Co.
 
„Nu văd niciun motiv pentru care guvernul american ne-ar putea bloca – suntem o companie de internet înfiinţată de ingineri care au studiat în Statele Unite şi au lucrat la Google şi Facebook”, a declarat Wang, fost director executiv al Qualcomm.

Xiaomi nu vinde telefoane pe piaţa din Statele Unite, ci doar livrează produse cum ar fi baterii portabile şi microscutere electrice, prin intermediul retailerilor precum Amazon şi Walmart.

„În Europa, cea mai mare provocare a lui Xiaomi va fi convingerea consumatorilor că dispozitivele sale sunt de înaltă calitate, deşi preţurile sunt mult mai accesibile decât dispozitivele emblematice ale Samsung Electronics şi Apple”, a mai precizat Wang.
 
„Am urmărit magazinele din Europa şi am văzut telefoane oferite la preţuri ridicate pentru specificaţii medii. Există o oportunitate pentru noi”, a spus Xiang.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video