Benq DC X800 – pretendentă la titlul de cea mai subţire cameră foto digitală

15.01.2008
Benq DC X800 – pretendentă la titlul de cea mai subţire cameră foto digitală

Cu o grosime de doar 9,8 mm într-o anumită zonă, Benq DC X800 a fost repede catalogată de producător drept cea mai subţire cameră cu 8 MP. În practică, grosimea camerei în dreptul obiectivului este de 14 mm, fiind folosite lentile prismatice pentru zoom-ul optic 3x. În comparaţie cu Benq DC X835, modelul anterior cu a cărui talie se lăuda producătorul asiatic, camera de faţă foloseşte un sistem de lentile intern.

Benq DC X800

Camera este dotată cu un ecran LCD LTPS de 3”, foarte util în modul multimedia al camerei când pot fi vizionate filme cu compresie MPEG-4. O mufă jack permite conectarea perechii de căşti oferite în pachet. Stocarea fotografiilor se poate face în memoria internă de 12 MB sau pe un card microSD, capacitatea maximă suportată fiind 4 GB. Filmele realizate cu DC X800 pot avea o rezoluţie maximă de 640×480 şi sunt comprimate în format MPEG-4.

Benq DC X800

Benq a integrat o serie de tehnologii menite să uşureze munca utilizatorului. Funcţia de reducere a efectului de imagine mişcată se numeşte Super Shake-Free şi foloseşte valoarea ISO 2000 pentru a scădea timpul de expunere. Preţul plătit pentru aceasta este o calitate slabă a imaginii. Probleme legate de focalizare atunci când în fotografie sunt mai mulţi subiecţi sunt rezolvate cu funcţia de recunoaştere a feţelor. O altă tehnologie proprietară Benq este funcţia de postprocesare Z-Lighting care va creşte luminozitatea în cazul unor fotografii subexpuse. În final, cele 29 de moduri de fotografiere vor oferi setări optimizate pentru cele mai frecvente condiţii în care va fi folosită camera. Benq DC X800 va fi disponibilă pe piaţă în primul trimestru al acestui an, dar preţul nu a fost încă precizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News