Canon a anunţat camera foto mirrorless EOS M2, promite o viteză de focalizare mai bună

03.12.2013
Canon a anunţat camera foto mirrorless EOS M2, promite o viteză de focalizare mai bună

Consacratul producător de aparate foto Canon a intrat târziu pe piaţa camerelor mirrorless cu lentile interschimbabile, iar unicul său model EOS M a avut parte de ceva critici în momentul lansării şi nu a fost produsul aşteptat cu care compania ar fi putut să recupereze avantajele luate de rivali precum Sony. După un an de zile, compania a anunţat cea de-a doua versiune a acestui model, EOS M2 promiţând să repare o parte din neajunsurile generaţiei anterioare.

Noul aparat foto Canon EOS M2 este ceva mai uşor şi mai mic decât versiunea anterioară EOS M, acesta având 104,9 × 65,2 × 31.6 milimetri şi 238 de grame. Cea mai importantă schimbare este implementarea unui sistem hibrid de focalizare, performanţa slabă la acest capitol a modelului anterior fiind îmbunătăţită, conform declaraţiilor producătorului, de 2,3 ori prin implementarea suplimentară a unui sistem pentru detecţia de fază şi mărirea suprafeţei de analiză la 80 de procente din senzor, dublu faţă de EOS-M.

La fel ca modelul anterior, noul produs Canon foloseşte un senzor în format APS-C cu o rezoluţie de 18 megapixeli şi sensibilitate maximă ISO 12800. Aparatul foloseşte procesorul de imagine DIGIC 5 care oferă captură în rafală la 4,6 cadre pe secundă. O noutate este apariţia unui modul wireless, acesta permiţând atât partajarea mai rapidă a imaginilor cât şi controlul de la distantă cu ajutorul unui telefon Android sau iOS şi a aplicaţiei EOS Remote.

Canon EOS M2 va fi disponibil în două versiuni coloristice, alb şi negru, iar pachetele vor fi oferite în trei configuraţii. Cea de bază va include obiectivul EF-M18-55 IS STM şi un bliţ Speedlite 90EX, pachetul cu două obiective va suplimenta oferta cu obiectivul EF-M 22mm F2 STM, iar cea mai bine garnisită cutie retail va include, pe lângă cele două obiective şi bliţul deja menţionate, şi un obiectiv EF-M 11-22mm F4-5.6 IS STM şi un adaptor care va permite utilizarea obiectivelor Canon EF şi EFS.

Noul aparat foto Canon va fi disponibil începând cu data de 16 decembrie, nefiind oferite încă detalii clare despre disponibilitatea globală, preţurile de pe piaţa japoneză pentru cele trei pachete fiind, în ordine,  de 822 de dolari, 1000 de dolari şi 1300 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News